slider_07Wat kost mij een pruik?

award_chocolate_mix_content_02Het antwoord op deze vraag is enerzijds afhankelijk van de pruik of haarwerk zelf en anderzijds is dit afhankelijk van de hoogte van de vergoeding van uw zorgverzekeraar.island mono

Hoeveel een pruik/haarwerk kost is afhankelijk van verschillende factoren. De basisprijs van een pruik bestaat uit de kosten van het materiaal, de hoeveelheid techniek en arbeidstijd. Materiaalkeuzes tussen echt Europees en Aziatisch haar, of synthetisch haar, het merk of de lengte van het haar maken de pruik/haarwerk duurder of goedkoper. Uiteraard zijn handgeknoopte pruiken in het algemeen duurder dan machinaal geproduceerde modellen. Volledig maatwerk (waarbij een ontwerp en mal gemaakt moet worden) zijn natuurlijk ook extra kostenverhogend. Dit geldt ook voor aanvullende technische voorzieningen zoals lacefront, monofilament.

Tenslotte speelt ook het kostenplaatje van de leverancier een rol. Haarwerk Asten werkt uitsluitend met kwaliteitsleveranciers. Wij streven naar een oplossing die het beste bij u past .

Haarwerk Asten treed op als zorgverlener als het gaat om haarwerken en pruiken. Daarom hebben wij contracten afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeraars. De huisarts of medisch specialist kan in geval van medische noodzaak een verklaring uitschrijven voor het verstrekken van een haarwerk. Op basis van deze indicatie komt u voor een vergoeding in aanmerking.

 

tiva

Zorgverzekeraars.

Haarwerk Asten is een gecontracteerde zorgverlener.

De landelijke basisvergoeding bedraagt €443,- in 2020. Indien u aanvullend verzekerd bent komt u in aanmerking voor een extra vergoeding, waarvan de hoogte verschilt per zorgverzekeraar en verzekeringspakket.

Haarwerk kunnen wij direct bij uw zorgverzekeraar declareren. Bij  de aankoop van uw pruik of haarwerk verrekenen wij dan het vergoedingsbedrag van uw zorgverzekeraar direct met de prijs van het haarwerk.